A Synlab-csoport hazai leányvállalata, a Synlab Hungary Kft. együttműködési megállapodást kötött a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ), hogy a nemzetközileg is elfogadott, szigorú paraméterek szerinti koronavírus-tesztelés történjen az OTP Bank Ligában (férfi NB I.), a Merkantil Bank Ligában (férfi NB II.), a Simple Női Ligában (női NB I.) és a futsal NB I.-ben. A partnerség a 2021–2022-es szezonra szól, és 

nemcsak az egyes versenysorozatokban szereplő labdarúgókra, illetve sportszakemberekre vonatkozik, hanem az MLSZ által a mérkőzésre delegált hivatalos személyekre is.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A Covid–19-világjárvány miatt továbbra is elsődleges szempont a sportolók és az őket körülvevő sportszemélyzet egészsége és jólléte, ezért fontos, hogy kizárólag olyan futballisták vegyenek részt a magyarországi mérkőzéseken is, akik negatív PCR vizsgálati eredménnyel rendelkeznek – hívta fel a figyelmet közös közleményében az MLSZ és a Synlab. 

A Synlab mint Európa vezető orvosdiagnosztikai szolgáltatója jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, 

hiszen már az előző futballszezonban együttműködési megállapodást kötött az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a koronavírus-tesztelésekről, amelyet később meghosszabbítottak a 2021–2022-es időszakra is. Ennek köszönhetően rajongók milliói előtt folytatódhattak az UEFA-mérkőzések a világjárvány ellenére, köztük például a részben Budapesten megrendezett Európa-bajnokság is. 

A nemrégiben aláírt szerződésnek köszönhetően már nemcsak az UEFA rendezvénysorozataiban érintett minden magyar klubcsapat, valamint a felnőtt és az összes korosztályos futballválogatott, hanem a hazai bajnokságokban szereplő együttesek PCR-vizsgálatát is a Synlab végzi Kelet-Közép-Európa legnagyobb laboratóriumában, a 2019-ben átadott Synlab Budapesti Központi Laboratóriumban.