Turizmus

Háromszázezredik vendégét köszöntötte az Almásy-kastély

A kiállítóhelyet – amelyet alig két év alatt, 2,4 milliárd forintból újítottak fel – 2016 márciusában nyitották meg a nagyközönség előtt.

Alig három és fél év alatt háromszázezren tekintették meg a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontot, a 300 ezredik vendéget kedden köszöntötték a főúri kastélyban.

A szerencsés látogató egy háromgyermekes édesanya volt, aki Budapestről érkezett négy napra a fürdővárosba családjával – adta hírül közleményben az intézmény.

Fotó: K&H

Mint írják, az általános iskolai tanítónőként dolgozó Juhász Krisztina – aki egy két főre és két éjszakára szóló szálláslehetőséget, valamint a gyulai kiállítóhelyekre szóló belépőt kapott ajándékba – szívesen visszatérne a kastélyba általános iskolai osztályával is.

A látogatót Görgényi Ernő polgármester is köszöntette.

A kiállítóhelyet – amelyet alig két év alatt, 2,4 milliárd forintból újítottak fel – 2016 márciusában nyitották meg a nagyközönség előtt.

Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a nyitás előtt évi 39 ezer látogatóval számolt a megvalósíthatósági tanulmány, a kastélyba érkezők száma azonban a legoptimistább, 65 ezres várakozásokat is felülmúlta; már 2016-ban 76 ezer vendége volt a valamikori főúri épületnek, a következő években 76, illetve 79 ezren látogatták meg a kastélyt.

Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. Almásy-kastély Gyula
Kapcsolódó cikkek