Fazekas Sándor kiemelte: az 1,2 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés nem csupán a borvidék, de Magyarország egyik legjelentősebb borászati beruházása, amely 40 új munkahelyet teremt és tovább javítja a cég versenyképességét a hazai és az exportpiacokon egyaránt.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (k), Juhász Ádám főborász (b) és Juhász Attila, a pincészet egyik tulajdonosa (b3) a Juhász Testvérek Pincészet épülő borászati és logisztikai központja bejárásán Egerszalókon 2017. november 4-én.
Forrás: MTI
Közölte: a vállalkozás a honi és nemzetközi megmérettetéseken rendre jól szerepel, és mára az egyik legnagyobb tételt Kínába exportáló magyar borászattá nőtte ki magát. E fejlődést segíti a folyamatban lévő kapacitásbővítő projektje is, amelynek technológiafejlesztési részét a kormány 200 millió forintos uniós pályázati forrással támogatja – tette hozzá a tárcavezető.
Juhász Attila, a pincészet tulajdonosa arról beszélt: a banki hitelezés beindulása és a kedvező kamatozású hitellehetőségek is ösztönözték a beruházást, amelyet a pályázati támogatáson felül várhatóan 400 millió forint hitelből és 600 millió forint önerőből finanszíroznak.
Palackozó gépsor a Juhász Testvérek Pincészet borászati és logisztikai központjában Egerszalókon 2017. november 4-én. Magyarország egyik legjelentősebb, 1,2 milliárd forintból megvalósuló borászati beruházása 40 új munkahelyet teremt.
Forrás: MTI
A projekt egy 1000 négyzetméteres borászati és logisztikai központ, valamint palackozóüzem létrehozása mellett mintegy 400 millió forint értékű technológiafejlesztést is tartalmaz. Az új, 15 ezer hektoliter kapacitású egerszalóki üzemet a mai legmodernebb, egyben legpiacképesebb reduktív borászati eljárás minden berendezésével felszerelik, amely egyedi pezsgők készítését is lehetővé teszi – tájékoztatott a pincészet tulajdonosa.
Juhász Attila szólt arról is, hogy a jelenleg 30 főt foglalkoztató pincészetük 2016-ban nettó 1,2 milliárd forint árbevételt ért el, amely idén várhatóan 1,5 milliárd forint fölé emelkedik. A cég mintegy 300 hektárnyi szőlőültetvénnyel rendelkezik, amelynek egyharmada saját tulajdonú. Erről idén jó, helyenként kiemelkedő minőségű és közepes mennyiségű, 35 ezer mázsányi termést takarítottak be. Ez 2018 végéig biztosítja a borászat 25 ezer hektoliteres alapanyagigényét.
Közlése szerint termékeik 75 százalékát belföldön értékesítik, legjelentősebb exportcélországaik a termelés 15 százalékát, évente 350-400 ezer palackot rendelő Kína mellett Lengyelország, Németország és Belgium.