MTI: egyezkedni akar az elpártolókkal

Vállalatok

A Magyar Távirati Iroda (MTI) egyetlen partnerét sem szeretné elveszíteni, ezért mindent megtesz az újabb megállapodások megkötésére – reagált az MTI a Világgazdaság múlt pénteki számában megjelent Az RTL Klub is szakít az MTI-vel című cikkére. A kereskedelmi csatorna csütörtökön jelentette be döntését, miután a drasztikusan kisebb árat tartalmazó – még tavaly ősszel elküldött – ajánlatára nem érkezett válasz. A Magyar Rádió még februárban döntött úgy, hogy felmondja az MTI-vel a szerződését. Vince Mátyás, az MTI elnöke jelezte: a Magyar Rádió a felmondás ideje alatt is folyamatosan igénybe veszi az MTI szolgáltatásait, amely tovább tárgyal velük egy új szerződés megkötéséről. (VG)

Új kompetencia központot nyitott a Sanofi Budapesten

A gyógyszeripari cég 5 telephelyen van jelen Magyarországon, 2000 magyar munkavállalót foglalkoztat, az új központban jelenleg 200 dolgoznak.

Nicolas Sarkozyt bűnszövetkezetben való részvétellel gyanúsítják

A francia hatóságok feltételezése szerint Sarkozy a 2007-es kampányához összességében 50 millió eurót kapott a Kadhafi-rezsimtől.

Négyéves mélyponton az euróövezeti infláció

A fogyasztói árak éves összevetésben 0,3 százalékkal csökkentek az euróövezetben szeptemberben, ami 2016 áprilisa óta a leggyengébb érték.

Az unióban minden ötödik ember az elszegényedés határán él

Több mint 92 millió ember él a szegénységi küszöb közelében az Eurostat friss felmérése szerint.
Világgazdaság Piactér