Magyar gazdaság

Személycserék a GM-nél

Matolcsy György gazdasági miniszter felmentette a tárca több vezetőjét. Távozik posztjáról Herczog László, a munkaügyekért, foglalkoztatáspolitikáért, illetve az érdekegyeztetésért felelős helyettes államtitkár. Feladatait a minisztérium egy másik vezetője látja majd el a jövőben. A miniszter ugyancsak meneszti Hónig Pétert, az energetikáért felelős helyettes államtitkárt; a területet a jövőben más helyettes államtitkárok között osztják majd el -- tudtuk meg.
Megszületett a döntés a GM és a külügyi tárca befektetésösztönzéssel és kereskedelemfejlesztéssel foglalkozó közhasznú társasága, az ITDH távozó vezérigazgatójának utódjáról. Eszerint Melega Tibort január elsejétől Skultéti Vilmos váltja fel.
A Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatóját, Zsámboki Gábort is felmentette Matolcsy. Zsámboki az MT Rt. New York-i képviseletének vezetését látja majd el. Úgy tudjuk, az MT Rt.-t a jövőben a Növekedéskutató Intézetből érkező Árva László fogja irányítani. Erre vonatkozó információinkat Lasztovicza Jenő, a parlament idegenforgalmi bizottságának fideszes alelnöke megerősítette.

VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek