Magyar gazdaság

Harmincnégyezren pályáztak számlával

Enyhén csökkent a lakosság érdeklődése a kormány által január elsején indított Tiszta haszon program – Számlával milliókért elnevezésű akciója iránt. „Míg az első hónapban 36 399 pályázat érkezett, februárban már csak 34 137 magánszemély küldte be lakossági szolgáltatásról kiállított számláját” – jelentette be tegnapi tájékoztatóján Budai Bernadett kormányszóvivő. Az eseményen számítógéppel ki is sorsolták a februári nyerteseket, a tíz szerencsésből egy budapesti lakos, a többi vidéki. Értesítésük ma kezdődik, a kisorsolt pályázatok sorrendjében. Összesen száz pályázatot állítottak sorrendbe, arra az esetre, ha nem jelentkeznének a nyertesek, vagy kiderülne, szabálytalan számlát küldtek be.

A nyertesek között egyebek mellett fodrászat, szolárium, mosógépszerelő, egészségügyi szolgáltatás, a jogosítvány megszerzéséhez szükséges oktatás díjáról szóló bizonylatok voltak.

A programot a feketegazdaság elleni küzdelem jegyében indította el a kormány, a játékban lakossági szolgáltatásról 2009-ben kiállított számlákkal lehet részt venni, a pályázók közül pedig havonta tízen nettó egymillió forintot nyernek. NM

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek