Magyar gazdaság

A munkaadók támogatják Bajnait - ha gyorsan cselekszik

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a válságkezelő kormánytól azonnali és határozott intézkedéseket vár.

A társadalmi feszültséggel járó kiadáscsökkentés mellett elengedhetetlen az élőmunkára rakódó terhek jelentős mérséklése, azonnali likviditás biztosítása a vállalkozásoknak, jelentős gazdaságélénkítés, és az állami kiadások visszafogása.

A társadalmi, szociális feszültséget növelő, kiadáscsökkentő lépésekkel egyidejűleg stabilizálni kell a vállalkozások helyzetét, pénzügyi forrásokat kell biztosítani a gazdaság szereplőinek, részben a kereskedelmi, részben állami tulajdonú bankok révén.

Csökkenteni kell az élőmunkára rakódó terheket, és mérsékelni az állami újraelosztást, ezzel is hozzájárulva a munkahelyek megőrzéséhez, és új munkahelyek teremtéséhez. Szorgalmazzuk, hogy a pénzügyi stabilitás és a költségvetési hiány kezelése céljából lépések történjenek az állami kiadások visszafogására, az állam és az önkormányzatok hatékonyabb működésére.

Jelentős gazdaságélénkítésre van szükség, az EU-források a jelenleginél lényegesen nagyobb hányadának közvetlen eljuttatásával a vállalkozásokhoz. A kiadáscsökkentő intézkedések mellett a fenti lépések mielőbbi megvalósítása elengedhetetlen feltétele annak, hogy visszanyerjük a finanszírozók bizalmát, és ez hozzájárulhat a forint árfolyamának stabilizálódáshoz, a reálkamatok csökkenéséhez.

Az új Miniszterelnök és kormánya mindaddig számíthat a gazdaság szereplőinek támogatására, amíg döntéseivel és intézkedéseivel a fenti programot képes határozottan és gyorsan megvalósítani.

adó- és járulékok kormány gazdaságélénkítés MGYOSZ válság
Kapcsolódó cikkek