Magyar gazdaság

Most akciós áron lehet trópusi szigetet venni!

A gazdasági világválság hatásai mindenütt érzékelhetőek, s nem kivétel az apró trópusi szigetek ingatlanpiaca sem. Egy ausztrál ingatlanügynökség kilenc gyönyörűnek mondott sziget tulajdonjogát hirdette meg – a válságra hivatkozva igen nyomottnak mondott áron.

Az eladásra kínált szárazulatok az ausztrál partoktól északkeletre fekvő Nagy Korallzátony területén találhatóak, amely 2900 kisebb-nagyobb szigetet is tartalmaz a sok ezernyi korallzátony között.

A paradicsomi hangulatú szigetek Queensland szövetségi államtól nem messze, a Korall-tengerben terülnek el, néhányukon luxusházak is találhatóak, mások teljesen érintetlenek.

A legolcsóbb sziget tulajdonjoga 1,3 millió ausztrál dollárt (206 millió forintot) kóstál, a legdrágább pedig 900 millióért (143 milliárd forintért) vehető meg – tudósít a Reuters. Ez mind alacsonyabb ár, mint amennyibe egy évvel ezelőtt kerültek volna.

Néhány szárazulat esetében több mint 50 százalékos áresés következett be a válság miatt – olvasható a szigeteket eladásra kínáló ausztrál ingatlanügynökség, a Coldwell Banker’s Capricorn Coast reklámjában.

A szigetek tulajdonosai is ebben a világban élnek, nagyon is tisztában vannak azzal, hogy most nem tudnak olyan árat elérni, mint egy évvel ezelőtt – magyarázta az ügynökség egyik alkalmazottja.

Ausztrália trópusi szigetek Nagy-Korallzátony ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek