Magyar gazdaság

Átmeneti az élénkülés

Kilátások. Magyarországon a kulcsfontosságú termelő és szolgáltató ágazatok többsége még mindig azt érzékeli, hogy inkább mélyül, mint enyhül a válság.

Az eltelt öt hónap adatait és az év közepére vonatkozó saját előrejelzéseiket elemezve azt látják, hogy a kereslet legfeljebb átmenetileg és csak bizonyos részpiacokon növekedhet.

Sokkal jellemzőbb, hogy tovább esik, a legjobb esetben is lassul ez a zuhanás. Átszervezéseket hajtanak végre, s más piacélénkítő lépésekkel is készülnek.



Az építőiparban a vásárlói kedvezmények eltörlése is kedvezőtlenül hat a keresletre. Az építkezőket a hitelek sem segítik, hiszen ma már a bankok 40-50 százalékos önerőt várnak el. Bár a szállodaiparban sok helyen a magyar turistákra alapoztak, a már javában tartó főszezonban siralmas foglaltsági adatokról számolnak be a cégek.

A gyógyszergyártók szerint a túlélés alapja a kutatás-fejlesztés lehet, általa versenyképesebb termékekkel jelenhetnek meg és újabb piacokat találhatnak. Némileg derűlátóbb az acélipar legnagyobb képviselője, ez a cég már halvány reménysugarat lát.

építkező hitel élénkülés építőipar
Kapcsolódó cikkek