Magyar gazdaság

Oszkó: Engem nem érdekel, mit nyilatkozik Orbán

Egyszerre akarjuk, hogy a lakosság továbbra is elhihesse, miszerint van más gazdaságpolitika és lehet úgy csökkenteni a felhalmozott adósságot, hogy közben mindenkinek csak egyre több pénze lesz, miközben másokkal azt akarjuk elhitetni, hogy a kormány változtatás nélkül tartja azt a pályát, amit a mi kormányunk a stabilizáció és növekedés jegyében a mi időszakunk alatt megkezdett. Ez olyan ordító ellentmondás, hogy nehéz a hozzáértő hallgatósággal megetetni – írja Oszkó Péter blogjában.

"Lehet, hogy én nem vagyok szokványos választó, de őszintén szólva engem nem nagyon érdekel, hogy Orbán Viktor hogy és miket nyilatkozik, sokkal inkább az izgat, hogy a valóságban ténylegesen miket csinál. Nekem mindegy, szóban milyen gazdasági csodaszereket, milyen szerkezeti reformokat ígér, ha azokból semmi nem látszik, miközben már rég a részleteit kellene kidolgozni és bemutatni" – fogalmaz a volt pénzügyminiszter blogjában.

Mint írja, nincs értelmes indok arra sem, hogy ha a kormány meg akar egyezni a valutaalappal és az unióval, akkor azt miért nem most teszi, miért csak októberben, s miért teszi ki az országot, a lakosságot és a vállalkozókat addig óriási pénzügyi bizonytalanságnak és finanszírozási terheknek. Ennek egy oka van, mégpedig, hogy a Fideszt egyelőre jobban érdekli az önkormányzati választás és a lehető legtöbb pozíció besöprése, mint az ország felzárkózása. Kérlek javasolj nekem erre jobb jelzőt, mint a populista.

Sajnos a jelenlegi időszak az, ami a választási ciklusok közül a legjobban hasonlít 2002 nyarára, amikor éppen a szocialisták tartották fontosabbnak a rövidtávú népszerűséget és az önkormányzati választásokon szereplést, mint az ország akkor még egészségesebb szerkezetű gazdaságának megőrzését és további fejlesztését. Meg is lett az eredménye, ugyan tartoltak a választásokon, de azóta is annak a gazdaságpolitikának a kamatait fizetjük. Sajnálatos látni, hogy a politika most ugyanezt a hozzáállást mutatja, érezzük is az újra növekvő kamatterheken.

blog Valutaalap kamatteher népszerűség gazdaság önkormányzati választás Oszkó Péter
Kapcsolódó cikkek