kamatteher

Kisebb a kamatteher mint tíz évvel ezelőtt

Jelenleg a GDP 2,2-2,3 százalékát költi az ország az államadósság kamataira, míg 2010-ben ez a GDP 4,1 százaléka volt.
2021.03.04 Olvasási idő:

Szaúd-Arábia adott kétmilliárd dolláros mentőövet Egyiptomnak

A nemrég megbuktatott volt egyiptomi elnök, Mohamed Murszi nehéz örökséget hagyott a hadsereg felügyelte új kormányzatra: soha nem látott méretű költségvetési hiányt. A katasztrófát egyelőre elhárítja Szaúd-Arábia gyors segítsége.
2013.07.21 Olvasási idő:

Ekkora volt a háztartások kamatterhe tavaly

2012.03.06 Olvasási idő:

Szijjártó: Minden 10 adóforintból 7-et elvisz az államadósság

Nem önmagában, hanem egy átfogó adósságcsökkentő stratégia részeként kell értelmezni a mostani, négy százalékos államadósság-csökkentést, melynek során átszervezik az adósságot újratermelő szektorokat is – nyilatkozta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában a miniszterelnök keddi bejelentése kapcsán.
2011.06.22 Olvasási idő:

Mi mindenre telik a nyugdíjpénzből? Elemzői vélemények

Akár lényegesen is csökkenhet a következő években az államadósság a kamatteher a magán-nyugdíjpénztári befizetések és vagyon átirányításával az állami kasszába, de a részletek ismeretének hiányában még sok a bizonytalanság és az eredmények is kétesek az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik kissé eltérően ítélték meg a hatásokat.
2010.10.30 Olvasási idő:

Oszkó: Engem nem érdekel, mit nyilatkozik Orbán

Egyszerre akarjuk, hogy a lakosság továbbra is elhihesse, miszerint van más gazdaságpolitika és lehet úgy csökkenteni a felhalmozott adósságot, hogy közben mindenkinek csak egyre több pénze lesz, miközben másokkal azt akarjuk elhitetni, hogy a kormány változtatás nélkül tartja azt a pályát, amit a mi kormányunk a stabilizáció és növekedés jegyében a mi időszakunk alatt megkezdett. Ez olyan ordító ellentmondás, hogy nehéz a hozzáértő hallgatósággal megetetni – írja Oszkó Péter blogjában.
2010.07.21 Olvasási idő:

Megbéklyóz minket a kamatteher

A megtakarítások idővel lehetővé tehetik az iparűzési adó kivezetését
2009.11.03 Olvasási idő: