Magyar gazdaság

A GKI elégedett a magyar EU-elnökséggel

A GKI az elmúlt 6 hónap, a magyar EU-elnökség egyik nagy eredményének tartja, hogy az Európai Unió (EU) az integrált gazdaságpolitika irányába mozdult el - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A tájékozatón mutatták be 16 neves európai gazdasági, illetve politikai elemző cég - köztük a GKI - EU-ról készített közös kiadványát az újságíróknak.

Vértes András elmondta: a kiadványban Európa fejlődésével kapcsolatban 60 darab rövid, konkrét témáról készített elemzést közölnek, és 12 témában az elemző cégek javaslatokat is megfogalmaznak. Javasolják, hogy az EU perifériális, most hitelválsággal küzdő államaiban segíteni kellene a gazdasági növekedést, például eurókötvények piacra dobásával.

Vértes András a magyar uniós elnökség nagy sikerének tartja a EU vonatkozásában a 6 gazdasági kormányzásra vonatkozó uniós jogszabály megalkotását. Úgy ítélte meg, hogy bár voltak politikai gondok, de a magyar elnökség a lebonyolítást tekintve hatékony, sikeres volt.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek