EU elnökség

Végleges: 2017 nyarára eltörlik a roamingdíjakat

Ma hajnalra, 12 órán át tartó maratoni tárgyalás után megszületett a megállapodás Brüsszelben az EU soros lett elnöksége és az Európai Parlament között arról, hogy az Európai Unióban eltörlik a barangolási (roaming) díjakat 2017. június 15-től.
2015.06.30 Olvasási idő:

A GKI elégedett a magyar EU-elnökséggel

A GKI az elmúlt 6 hónap, a magyar EU-elnökség egyik nagy eredményének tartja, hogy az Európai Unió (EU) az integrált gazdaságpolitika irányába mozdult el - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2011.07.11 Olvasási idő:

Jekyll és Hyde elnöksége, színlelt demokrácia - Lesújtó lapvélemények

A magyar kormány jól teljesítette az európai uniós elnökség feladatait, az ország azonban "rémisztően" megváltozott - írta csütörtöki kommentárjában a Süddeutsche Zeitung.
2011.06.30 Olvasási idő:

Standard: Orbán Kínának hízeleg és bebetonozná hatalmát

A hatalom bebetonozása nemzetközi arculat helyett címmel közölt cikket a magyar EU-elnökségről szerdán a Der Standard című liberális osztrák lap.
2011.06.29 Olvasási idő:

A krónikus betegségek növelik a gazdasági terheket

A nem megfelelő táplálkozás, az alacsony fizikai aktivitás, az aktív és a passzív dohányzás nagymértékben felelősek az Európában vezető haláloknak számító nem fertőző (krónikus) betegségek kialakulásáért
2011.06.02 Olvasási idő:

Orbán az európai vívmányok mellett kardoskodik

Az Európai Néppártnak az arab és az észak-afrikai országok helyzetével foglalkozó találkozóján tartott előadást szerdán Orbán Viktor miniszterelnök Palermóban.
2011.05.04 Olvasási idő:

"Elvették" a magyaroktól a keleti partnerségi csúcstalálkozót

A legfontosabb, legnagyobb csúcstalálkozót nem a magyar elnökség alatt rendezik meg. A hivatalos indoklás szerint a keleti partnerségi csúcstalálkozó időpontjában "számos más, fontos nemzetközi eseményre kerül sor".
2011.02.17 Olvasási idő:

A médiatörvény árnyékában vettük át a stafétabotot

Orbán Viktor: „Egyetértek azzal, hogy ez rossz kezdés, de nem tudok változtatni rajta”
2011.01.07 Olvasási idő:

Átvettük a stafétabotot - Ma elkerülik a kényes kérdéseket

Orbán: „Egyetértek azzal, hogy ez rossz kezdés, de nem tudok változtatni rajta”
2011.01.07 Olvasási idő:

Kihívásokkal teli lesz a magyar EU-elnökség

Együttes ülésen tekintették át a 2011 első felében esedékes elnökségi feladatokat az Európai Unió és Magyarország vezetői Brüsszelben.
2010.11.17 Olvasási idő: