Magyar gazdaság

Külföldig szaladnak a masszőrök az online pénztárgépek elől

Úgy tűnik, a masszőrök nem igazán békültek ki a kormány tervével, miszerint ezentúl őket is bekötnék a NAV-hoz. Többségük külföldre vagy a feketegazdaságba menekítheti vállalkozását az online pénztárgépek elől - derül ki a Magyar Nemzet ma megjelent cikkéből.

Mindössze a masszőrök 10-15 százaléka vásárolja majd meg az online pénztárgépet - írta az mno.hu-nak a Masszőrök Egyesületének elnöke.

Podhorszky Tibor azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte, az adóhatóság munkatársai eddig már több mint 10 ezer pénztárgép-támogatásra jogosult vállalkozót kerestek fel, hozzátéve, a hivatal az ügyfélkapun keresztül is tájékoztat a teendőkről.

Az érdekképviselet elnöke elmondta, tényleg felkeresték néhány kollégáját telefonon, de őket nagyrészt arról tájékoztatták, hogy ha nem szerzik be a gépeket, akkor komoly büntetésre és ellenőrzésre számíthatnak.

Podhorszky Tibor szerint kész tények elé állították a több ezer masszőrt, nem kaptak egy használható weboldalra mutató linket, pontos információkat arról, mit is kell tenniük. Jelenleg azon dolgozik, hogy összegyűjtse azokat, akik szeretnének gépet venni, mert egyszerre 15-20 vásárlónként a forgalmazók kedvezményt adnak. Kiemelte, az 50 ezer forintos támogatás valójában az üzemeltetők zsebébe kerül, mert nekik kell kifizetni a bekötést és a betanítást is. Ezért szerinte a határ mentén dolgozó masszőrök minden valószínűség szerint átmennek majd a szomszédos országokba vállalkozni, leginkább az osztrák–magyar vonalnál. Szerinte a mellett masszírozók döntő többsége a feketegazdaságba menekül.

A Világgazdaság szerint lesz elegendő online kassza: Várkonyi Gábor, a piacon elsőként jelentkező LA Pénztárgép Kft. ügyvezetője a lapnak azt mondta, csak náluk mintegy ötezer, a taxisok által is használható modellt lehet elvinni decemberben, míg további négyezer, a többi kötelezettnek szánt készülékük van. Közben egyre több piaci szereplő kapja meg az engedélyt.

masszőr online pénztárgép külföld
Kapcsolódó cikkek