Magyar gazdaság

Lekapcsolták az áramot a tiszabői önkormányzatban

Múlt hét szerdán elégelte meg a szolgáltató, hogy a tiszabői önkormányzat hónapok óta nem fizeti a számlát, ezért lekapcsolta az áramot.

A polgármesteri hivatalban tavaly november óta hárommillió-négyszázezer forint tartozás halmozódott fel, azt egyelőre nem tudni hogy mikor és hogyan tudják rendezni az elmaradást - írta a szoljon.hu. Tavaly november óta halmozódott fel a tartozás, összesen hárommillió-négyszázezer forinttal maradtak el. „A hatalmas számla úgy keletkezett, hogy nemcsak a világítást, hanem a fűtést is áram segítségével biztosítjuk, a gáz ugyanis még nincs bevezetve. Tiszabő egy nagyon szegény település – mondja Gaszparjan Karen tiszabői jegyző.

 [caption id="" align="aligncenter" width="640"]áram sincs az önkormányzatban - Kép: Mészáros János áram sincs az önkormányzatban - Kép: Mészáros János[/caption]

„A költségvetésbe semmilyen külső bevétel, például iparűzési nem folyik be, ugyanis nincs egyetlen vállalat sem, amely munkahelyet teremtene, vagy adókat fizetne be. Itt az emberek szinte kivétel nélkül közmunkában dolgoznak, mert nincs más lehetőségünk – teszi hozzá. A jegyző azt is elmondja, hogy az előző vezetés még 2008–2009 környékén rengeteg tartozást halmozott fel, ezeket kénytelenek fizetni még mindig. (A település évek óta az egyik legszegényebb község Magyarországon.)

Tiszabő akkor állt legutóbb a figyelem középpontjában, amikor tavaly decemberben az önkormányzat nem tudta átutalni a hivatali dolgozók bérét. Bruna László polgármester akkor a késedelmet azzal magyarázta, hogy a Magyar Államkincstárnál év végén lassabb a bérszámfejtés, ezért nem érkeztek meg időben a fizetések. Később ezt az állítást a Magyar Államkincstár cáfolta: közleményükben azt írták, ahogy mindig, az államkincstár minden hónap utolsó munkanapján elindítja a hó végi bérszámfejtést, ez ebben az esetben is így történt. Tiszabő esetében arról volt szó, hogy az önkormányzat számláján egy korábbi tartozás miatt inkasszó van, ezért nem kapták meg a dolgozók a bérüket.

áramszolgáltató önkormányzat tartozás Tiszabő elektromos áram
Kapcsolódó cikkek