BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsyék most sem léptek

A monetáris tanács nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén, és a kamatfolyosón sem módosított – közölte a kamatdöntő ülést követően a jegybank az MTI-vel kedden.

A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak; az alapkamat tavaly május óta változatlan. A legutóbbi, június 20-i kamatdöntő ülésen a monetáris tanács megállapította, hogy a külső környezet változása miatt nőttek a lefelé mutató inflációs kockázatok.

Az akkor publikált, legfrissebb inflációs jelentésében az MNB mérsékelte is az idei és jövő évi várható infláció ütemét, és megjegyezte, hogy a 3 százalékos inflációs cél fenntartható elérésére az eddig vártnál fél évvel később, 2019 elejétől látnak esélyt.

Nem változott a forintárfolyam

Nem befolyásolta a forint árfolyamát a jegybank piaci várakozásoknak megfelelő keddi kamatdöntése. Az eurót a bejelentést megelőzően és utána is 306,10-306,20 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 264,70-264,80 forint körül alakult, ami a forint idei legerősebb árfolyama. A svájci frank jegyzése 277,50-277,60 forintnál mozgott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.