Magyar gazdaság

Nagyot nőtt az egzotikus utasforgalom

A téli egzotikus utazási szezon kezdetére megnöveli kapacitásait a Budapest–Doha járaton a Qatar Airways

– jelentette be Grisha Jenkov, a légitársaság kelet-közép-európai igazgatója. Épp ezért az immár napi három dohai járat közül az esti katari járatot a légitársaság 265 férőhelyes Airbus 330-as géppel repüli. A járat éjfél körül száll le a perzsa-öbölbeli országban, ahonnan kora hajnalban indulnak tovább a kedvelt ázsiai üdülőhelyek és városok felé a légitársaság járatai, így biztosítva az utazás optimális időtartamát.

A járaton a Skytrax által a napokban a világ legjobbjának választott business class osztály szolgálja az üzleti utazók kényelmét. Sárik Tamás, a Qatar Airways magyarországi értékesítési igazgatója arról beszélt, hogy

a tavaly megindult járatszámbővítés révén az érdeklődők száma sokat nőtt, de ennél is nyomósabb érv volt a kapacitásbővítés mellett, hogy az utazási irodák által előzetesen a téli egzotikus úti célokra lekötött helyek száma már most 40 százalékkal meghaladja az előző év hasonló időszakának adatát.

Forrás: Pixabay

A téli utazások terén is egyre komolyabb kereslettel találkoznak az utazási irodák – mondta el Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége marketing- és kommunikációs bizottságának tagja. Itt is vannak kiemelt, közkedvelt célpiacok – Thaiföld, Bali –, de az egzotikus utazást választók zöme nyitott a csomagtúrákra is, ahol akár több országot is körbejárnak, példaként a rendkívül sikeres kínai körutakat hozta fel. Sokan kombinálják is az utakat, így például többen hajós utazással járják végig a nevezetességeket. Időről időre új és új desztinációk tűnnek fel, amelyek iránt meglódul a kereslet – hangsúlyozta a szakember.

Az idei évben a régiónkból például a szlovák utazási irodák egyik új kedvence – legalábbis a Qatar előzetes helyfoglalási tapasztalatai alapján – Omán lesz – jelezte Sárik Tamás. A Qatar Airways ettől a szezontól már Thaiföld öt repülőterére indít közvetlen járatokat, és sokat várnak a szintén öt célállomásosra növelt ausztráliai desztinációtól is.

Magyar Utazási Irodák Szövetsége Qatar Airways utazás
Kapcsolódó cikkek