A martonvásári vállalatcsoport a kalászos fajták képviseletében meglévő piacvezető szerepvállalását és egyben felelősségét is  hangsúlyozva tette közzé árlistáját még az aratás kezdetén, 2021. félévének végén.

Sándorfy András, a cégcsoport ügyvezetője a többszereplős vetőmag előállító folyamatra utalt, mely a szokvány terményelőállítás folyamatához egy többletet, plusz hozzáadott értéket ad. Amennyiben a terményárak drasztikus növekedését éljük meg a piacon, úgy a többletmunka értékének is növekednie kell, mert nem lesz  olyan vállalkozó, aki jó minőségű vetőmagot állítson elő, ha az nem hoz többet, mint a szántóföldi árutermelés.

Fotó: Shutterstock

Látjuk azt, hogy a növénytermesztési ágazatokban mind az inputok, mind az élőmunka költségek jelentősen megnövekedtek. A vetőmagok árában szükségszerűen ezeknek tükröződniük kell. 

Fontos kiemelni, hogy a megbízható minőségű, fémzárolt vetőmag  alkalmazása, amely a jó  — az adott agrotechnikához  való — fajtaválasztással párosulva hatékonyabb,  biztonságosabb és főként eredményesebb gazdálkodás zálogát is jelenti. Ezúton térül vissza a körforgásba a minőségi és nyomon követhető vetőmag felhasználása szántóföldi ágazat nyereségességében. 

Fémzárolt vetőmag  mindig megtérülő mert tiszta, fajtaazonos, betegségektől és gyommagvaktól mentes, biológiai értéke garantált,

tehát azt aratja a gazda, amit elvetett, a tervezett nagy termésszinten. Mi Martonvásáron felkészültünk a piaci igényeket kielégítő mennyiségű és minőségű vetőmag előállításával a 2021. évi őszi vetési szezonra is — zárta közleményét az ügyvezető.