A gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs vezetőjeként is szolgáló külügyminiszter keddi bejelentése szerint a kormány négy újabb javaslatukat fogadta el a vállalkozások versenyképességének javítása, illetve az infrastruktúra és a közlekedés fejlesztése érdekében. Ezek közé tartozik, hogy 150 milliárdról 300 milliárd forintra emelik a támogatott hitelek keretét a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások beruházásaihoz, 900 cég versenyképességének növekedését segítve ezzel.

Fotó: Jure Makovec / AFP

Szijjártó ezek után a Gödön működő Samsung SDI akkumulátorgyárának bővítését lehetővé tevő 4 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztésről beszélt, mely további beszállítók városba költözését is lehetővé teszi, és amire szintén áldását adta a kormány. Ennek kapcsán Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar gazdaság zászlóshajója az autóipar, amely jelenleg forradalmi megújuláson megy keresztül, s ezért fontos, hogy minél több, elektromos technológiák gyártásával foglalkozó, nagy nemzetközi vállalat képzelje el a jövőt Magyarországon.

Ezt követően az M1 és Páty között megépítendő összekötő és elkerülő úttal folytatta a kormány intézkedéseinek felsorolását a külügyminiszter, aki szerint a beruházás a Zsámbéki-medencében, így a Pátyon élők életét is megkönnyíti, továbbá lehetőséget ad beruházásokra a környéken kialakított új ipari területen.

Végül a Közlekedési Múzeum új épületegyüttesének felgyorsítását említette, ami Kőbánya megújulását segítheti, barnamezős beruházás keretében.