Tokaj után az ország második legnagyobb városában, Debrecenben erősíti tovább vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban az Accor, amely a második legnagyobb magyarországi nemzetközi repülőtérnek is helyet városban nyit Mercure hotelt. 

A világ vezető szállodalánca a Bajcsy Invest Kft.-vel kötött megállapodás értelmében az új építésű, négyemeletes, 135 szobás és 20 apartmannal felszerelt hotelt augusztusban viszi piacra. A belvárosi szállodában éttermet, bárt, kávézót és fitneszszolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek, akik közül az üzleti céllal érkezőket konferencia- és kisebb szekcióülésekre méretezett termek várják – jelezte közleményében az Accor-csoport.  

A Mercure Debrecen szálloda tervezője a BORD Építész Stúdió. 

„Debrecen nemcsak szabadidős és kulturális, de üzleti úti cél is, a keleti régió fontos gazdasági központja. A projekt számunkra így kiemelt jelentőségű lehetőség regionális hálózatunk bővítésére” – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója.

„Gondos mérlegelés és több nemzetközi szállodaipari vállalat javaslatának tanulmányozása után választottuk az Európában páratlan márkakínálattal rendelkező Accort –fogalmazott Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette:

Debrecenben hiány van a turisták és az üzleti utazók igényeit egyaránt kielégítő, magas színvonalú szállodákból, a Mercure Debrecen hozzájárul majd a város vendéglátó- és szállodakínálatának bővítéséhez. 

A mostani beruházás a jelentős szálláshelyfejlesztést előirányzó Debrecen 2030 programhoz kapcsolódik.


Debrecen rangos oktatási és kulturális központ, emellett jelentős gazdasági potenciállal rendelkezik: a keleti régió legfontosabb gazdasági központja, ahol számos nemzetközi vállalat működik. Az elmúlt években a város több nagyszabású regionális, országos és nemzetközi kulturális, sport- és üzleti rendezvénynek adott otthont. A debreceni repülőtér utasforgalma az elmúlt öt évben közel négyszeresére nőtt, és 2019-ben meghaladta a 600 ezret.


 

###