Az elmúlt hét év során közel 37 ezer kérelmet feldolgozva, csaknem 27 ezer lakossági és vállalati ügyfél részére több mint 420 milliárd forintot meghaladó támogatást helyezett ki a Magyar Bankholdinghoz tartozó MFB Pont hálózat – derül ki a Magyar Bankholding keddi közleményéből.

20200930 BudapestMagyar Fejlesztési Bank MFB Pontfotó: Teknős Miklós (TEK)Magyar Nemzet 20200930 Budapest
Magyar Fejlesztési Bank MFB Pont
fotó: Teknős Miklós (TEK)
Magyar Nemzet
Fotó: Teknős Miklós / Magyar Nemzet

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az MFB Pontokon a 2014–2020-as finanszírozási ciklusban elérhető EU-s források kétharmadát a bankcsoporthoz tartozó bankok helyezték ki. Ez azért is különösen nagy eredmény, mert az MFB Pontok hálózatát csak 2016-ban hozták létre. A kedvezményes hitelek és a vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelek folyósításában élen járt a Takarékbank, amely a hitelként működő, európai uniós forrású visszatérítendő támogatások csaknem 800 milliárd forintos keretösszegének 30 százalékát folyósította, míg a Budapest Bankkal egyesült MKB Bank 24 százalékkal részesedett az összegből.

A Magyar Bankholdingon átfutó támogatások fele a hazai vállalkozások versenyképességének javítását, ötöde pedig az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést segítette. A támogatások 15 százaléka jutott a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe jutott vállalkozások megerősítésére.

Noha a kérelmek felét lakossági ügyfelek, másik felét pedig mikro-, kis- és középvállalkozások nyújtották be, az utóbbiaknál az átlagos támogatási összeg magasabb volta miatt a kifizetések több mint 90 százaléka a vállalkozásokhoz került. Azok az MFB Pontok, amelyek a Magyar Bankholdinghoz köthetők, az ország minden részét segítették, de a legtöbb forrást a Közép-magyarországi és a Dél-alföldi régióban helyezték ki.

Többmilliárdos juttatási csomaggal támogatja dolgozóit a Magyar Bankholding

Újabb bérkorrekciót hajt végre a Magyar Bankholding, és egyéb extra juttatásokat is ad dolgozóinak.

Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a holding jelenleg is dolgozik a befogadott ügyletek bírálatán és az elbírált ügyletek folyósításán, valamint továbbra is szeretnének élen járni a vállalkozásokat és magánszemélyeket minél szélesebb körben segítő támogatások kihelyezésében.

A Magyar Bankholding tagbankjai az MFB Pont hálózatát országos lefedettséggel, 474 helyszínen üzemeltetik.