A Záev Zrt. 4,7 milliárdból újíthatja meg a Dunaújvárosi Egyetem F épületét, írja a Magyar Építők, miután megjelent az erről szóló hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítőben.

SÜLI János
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A lap azt írja, hogy hogy a Dunaújvárosi Egyetem épületei közül a 6400 négyzetméternyi hasznos alapterületű főépület az egyetlen eredeti „szocreál” épület, amely pince, földszint, két emelet és a beépített tetőtérre tagozódik. 

Helyi építészeti értékként a fő struktúrája megóvandó, lehetőség szerint megtartandó. 

Az épület valamennyi helyisége új padlóburkolatot és álmennyezetet kap. Teljesen újraépül a gépészeti és elektromos rendszer. A vizesblokkokat minden szinten teljesen (válaszfalak, burkolatok, szaniter) újraépítik. A padlófűtéssel érintett területen a betonaljzatot is elbontják. A pince teljes területén utólagos talajnedvesség elleni szigetelést alakítanak ki, padlón és az oldalfalon a mennyezetig, körben fúrt-injektált falszigeteléssel kombinálva.

A homlokzati elemeket átalakítják, a tetőszerkezetet teljes egészében elbontják, eredeti formában és méretben épül vissza, korszerű rétegrendi kialakítással, a héjazata cserép lesz. A homlokzati falazat 15 cm vastag ásványgyapot hőszigetelő réteget kap, korszerű vékonyvakolat-rendszerrel. A tetőtérben lévő gépészetet teljes egészében felszámolják, helyreállítva az eredeti tetősíkot.

A projekt tartalmazza az épület gyengeáramú hálózatának, vagyonvédelmi és kamerarendszerének kiépítését is egy önálló szerverteremmel, továbbá a kert- és parképítési munkákat is.