A 24.hu adatigénylése nyomán kiderült, hogy az állami vezetők közöl már három miniszter is öt millió forintot keres. Az adatokból kiderül, hogy a korábbi bejelentésnek megfelelően a Belügyminisztériumnál 17,5 százalékos emelés történt tavaly márciusban. Egyébként az összes minisztérium összes államtitkárának és miniszterének a bére emelkedett. Az államtitkároknak 1 millió 975 ezer forintról 2 millió 321 ezer forintra nőtt az illetményük, a minisztereknek pedig 2 millió 633 ezer forintról 3 millió 95 ezer forintra.

Ami viszont teljesen új információ, hogy egy harmadik miniszter csatlakozott az 5 milliós illetményű miniszterek exkluzív klubjába, aki nem más, mint Lantos Csaba energiaügyi miniszter. Lantoson kívül Nagy Márton gazdasági és Csák János kulturális miniszter keres 5-5 millió forintot, de ezt már korábban is lehetett tudni.

Mint ismert, a miniszterek, államtitkárok illetményét nem törvény vagy más jogszabály szabályozza, hanem a miniszterelnök állapítja meg saját hatáskörében, ezért ha nem árulják el, nem lehet tudni, hogy mennyit keresnek az állami vezetők.