Világgazdaság

A Pannóniával nyit a fesztiválszezon

Egy hét múlva, május 28-án indul a fesztiválszezon első nagy eseménye, a négynapos Pannónia Fesztivál, melynek helyszínén az előkészületek már megkezdődtek a Várpalota melletti Cseri-parkerdőben.

A fesztivál jövő csütörtökön kezdődik olyan előadók koncertjével, mint a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Ghymes és a szervezők kedvéért összeálló Nyers - áll a szervezők közleményében.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel nem az előre betervezett 1.000, hanem 3.000 sátor- és ugyanennyi parkolóhely kijelölése zajlik, 35.000 négyzetméteren füvet nyírnak. A hétvégén már a 300 tonna homokból kialakított plázst építik ki. Itt kap helyet többek közt a wakeskate-bemutató 360 négyzetméteres medencéje, a strandfoci, strandröplabda és tollas pálya. Kedden reggel megkezdik a 4 színpad felhúzását, köztük a Vodafone Nagyszínpad építését, hogy csütörtökön itt már olyan élcsapatok szórakoztassák a közönséget, mint a Tankcsapda, a Kispál és a Borz és a Ghymes. A négy nap alatt fellép még többek közt a 24 év után összeálló klasszikus Hobo Blues Band Póka Egonnal, Tátrai Tiborral, Solti Jánossal, Deák Bill Gyulával és Hoboval, valamint a Quimby, Péterfy Bori, a 30Y, a Belga, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, a Depresszió, a Road és a fesztivál kedvéért kizárólag itt zenélő Nyers.

Aki nem csak a több, mint 50 koncert valamelyike miatt érkezik a Cseri-parkerdőbe, hanem egyéb kikapcsolódásra is vágyik, 500 forintért városlátogatói jegyet válthat. A jeggyel Várpalota és környéke összes múzeumát, nevezetességét meglátogathatja, és amikor visszaérkezett a fesztiválra, üdítővel vagy sörrel várják a szervezők. Az esemény idei újdonsága a keresztrejtvény sátor is, ahol rejténypárbaj, karikatúra kiállítás, óriáspuzzle kirakás illetve szombaton és vasárnap ingyenes portrérajzolás lesz.

A fesztiválra a lottózókban és a ticket express jegyirodáiban lehet elővételben jegyet váltani 3 napra (péntektől vasárnapig) 2.100 forintért, 4 napra (csütörtöktől vasárnapig) 2.600 forintért. Mindkét bérlet a helyszínen is megvásárolható majd. 12 éven aluliaknak és kerekes-székeseknek a belépés ingyenes. A MÁV-START Zrt. és a GySEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Pannónia Fesztivál látogatói részére a teljesárú 2. osztályú menetjegy árából bármely belföldi állomásról Várpalota és Pétfürdő állomásra. A visszaúti kedvezmény akkor érvényes, ha a jegyet a rendezvény helyszínén található ideiglenes MÁV-START pénztárban "Pannónia Fesztivál" feliratú bélyegzővel lebélyegezték.

Várpalota pannóni fesztivál tankcsapda