Várpalota

Várpalotára telepítik az osztrákoktól vett aknavetőgyárat

A folyamat két évet vehet igénybe, az üzem új helye Várpalotán lesz.
2021.08.27 Olvasási idő:

Vidéken épít hídfőállást a hazai hadiipar

Kaposvár gumikerekes járművet, Várpalotán robbanószert, Gödöllő környékén műholdat, Nyírtelken radarokat gyártanának.
2021.08.03 Olvasási idő:

Pécs, Várpalota és Szentgotthárd még aggódhat

Az ország nagy részén javult a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint.
2020.01.04 Olvasási idő:

Átadták a 8-as főút új szakaszát

A 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának megvalósulását a rendszerváltás utáni időszak kimagasló fejlesztésének nevezte a város polgármestere.
2018.03.09 Olvasási idő:

Amerikai harckocsik jönnek Magyarországra

Amerikai harcjárműveket és harckocsikat is áttelepíthetnek Magyarországra a közeljövőben – tudta meg a Napi Gazdaság. A járművek a NATO felkészülésének részeként jöhetnek, a szövetség az ukrán–orosz konfliktusra reagál.
2015.07.22 Olvasási idő:

Hárommilliárddal kevesebbet költött a HM szolgáltatói szerződésekre

Tavaly a Honvédségi Minisztériumnál a fenntartási és üzemeltetési költségek mintegy 778 millió forinttal csökkentek, a szolgáltatói szerződésekre 3,1 milliárddal költöttek kevesebbet. A környezetvédelem terén 7,5 milliárd forintot nyert el uniós finanszírozású projektekre a tárca.
2013.06.29 Olvasási idő:

Így lobbizott ki magának 3 milliárdot Várpalota

Magára vállalja az állam Várpalota és környéke teljes devizakölcsön-tartozását, összesen több mint hárommilliárd forintot – jelentette be Talabér Márta polgármester.
2011.11.04 Olvasási idő:

Véget ért az Újrahasznosítási Hónap

Hetedszer rendezték meg az újrahasznosítás leghosszabb hazai rendezvénysorozatát, az Újrahasznosítási Hónapot. A szervező ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. egy hónap alatt 19 magyarországi településre kormányozta el interaktív rendezvénykamionját, az utolsó állomás Orosháza volt. Az országos turné helyszíneit csoportosan több mint 12 ezer diák és pedagógus kereste fel, akikhez közel ötezer „civil” látogató is csatlakozott. Idén Eger és Várpalota diáksága volt a legérdeklődőbb.
2010.10.06 Olvasási idő:

Bemutatták az új Pannonia motort

Bemutatták az új fejlesztésű Pannonia motorkerékpárt kedden Várpalotán; a 400 köbcentis 49 lóerős motort a Veszprém megyei városban gyártják majd.
2010.04.06 Olvasási idő:

A Pannóniával nyit a fesztiválszezon

Egy hét múlva, május 28-án indul a fesztiválszezon első nagy eseménye, a négynapos Pannónia Fesztivál, melynek helyszínén az előkészületek már megkezdődtek a Várpalota melletti Cseri-parkerdőben.
2009.05.21 Olvasási idő: