Világgazdaság

Cáfolat: nem lesz szerb bankár a magyar jegybank élén

A Press arról számolt be, hogy Radovan Jelasity, a Szerb Nemzeti Bank volt elnöke válthatja Simor Andrást az MNB élén. A szerb jegybankár cáfolt, és azt nyilatkozta, nem azért mondott le, hogy egy másik jegybankban folytassa pályafutását.

A szerb jegybank volt elnöke, Radovan Jelasity az MTI-nek cáfolta, hogy felkérést kapott volna, hogy későbbi időpontban a Magyar Nemzeti Bank elnöke legyen. A Press keddi számában arról írt, hogy Radovan Jelasity Simor Andrást válthatja a jegybankelnöki székben.

A belgrádi lap azt írta: a 42 éves, bajai születésű közgazdász "kecsegtető ajánlatot kapott, hogy vegye át a magyar nemzeti bank irányítását. A magyarok meg vannak győződve róla, hogy Jelasic megmentheti meggyengült nemzeti valutájukat" - írta címlapján a Press.

A szerb jegybank távozó vezetője az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy: "Szerbiában április elseje az év összes napjára esik."

"Nem azért mondtam le a szerb jegybankelnöki posztról, hogy egy másik jegybankban folytassam a pályafutásom. A privát szférában szeretnék tovább dolgozni" - mondta határozottan Radovan Jelasity az MTI-nek.

MBN Simor András Radovan Jelasic jegybank