Simor András

Simor: a padlóról pattanhat vissza Magyarország

Simor András, az EBRD újonnan kinevezett pénzügyi vezérigazgató-helyettese az alapblog.hu-nak adott interjújában aggodalommal hívta fel a figyelmet az alacsony kamatkörnyezet veszélyeire – mind a nyugati világot, mind Magyarországot illetően.
2014.08.21 Olvasási idő: 0 perc

Drasztikus zsugorodás a cigipiacon - leszoktunk vagy feketézünk?

Drasztikus mértékben zsugorodott a hazai legális cigarettapiac: 2014 első félévében mindössze 3,6 milliárd szál cigaretta fogyott Magyarországon a NAV adatai szerint.
2014.08.19 Olvasási idő: 0 perc

Varga megkapta Simor és Matolcsy helyét

Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztert váltva - az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
2013.04.06 Olvasási idő: 0 perc

Így látják az elemzők Simor András elnökségét

2013.03.01 Olvasási idő: 0 perc

20 millió forintra bírságolta a Tescót a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. (TESCO) akciós kampányának vizsgálata során megállapította, hogy a meghirdetett akciója során megtévesztő tájékoztatásokat tett közzé a termékek elérésére és a kedvezmények mértékére vonatkozóan. A jogsértés elkövetéséért a vállalkozásra 20 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH.
2013.02.27 Olvasási idő: 0 perc

Simor: voltak hibás döntéseim

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint a szavuk, ugyanis a jegybank semmilyen szabályozói eszközzel nem rendelkezett 2012. január elsejéig. Az MNB elnöke az M1 az Este című műsorában mondta ezt hétfőn. "Azt gondolom, voltak hibás döntéseim, mint ahogy másnak is vannak hibás döntései" - tette hozzá.
2013.02.26 Olvasási idő: 0 perc

Megszavazták: az MNB szabálytalanságokat követett el

A parlament költségvetési bizottsága hétfőn a kormánypárti képviselők támogató szavazataival olyan bizottsági határozatot fogadott el, amely szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szabálytalanságokat követett el a működése során.
2013.02.25 Olvasási idő: 0 perc

Cáfol az MNB, folytatódik a Simor-Domokos csörte

Az Állami Számvevőszék jelentése nem ad valós képet Magyarország központi bankjáról, annak minősége nem áll összhangban az ÁSZ alapértékeivel. Az ÁSZ magatartása és módszere alkalmas arra, hogy aláássa a pártatlan ellenőrzésbe vetett hitet – olvasható a délelőtt közzétett ÁSZ-jelentésre reagáló MNB-közleményben.
2013.02.13 Olvasási idő: 0 perc

Simor helyre teszi az ÁSZ elnökét - reagált a számvevőszék

Tárgyi és szakmai tévedések vannak az ÁSZ tanulmányában, amely a monetáris politika költségvetési kockázatait tekintette át – írja Simor András MNB-elnök Domokos Lászlónak címzett levelében.
2013.02.12 Olvasási idő: 0 perc

Simor: leszakadunk a régiótól is

A világban nem találunk olyan sikeres, növekvő gazdaságot, amelyben a gazdasági növekedés ne alacsony infláció, és árstabilitás mellett valósulna meg - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) február végén leköszönő elnöke az MTI-nek. A jegybank elnöke az interjúban áttekintette a hatéves elnöki ciklus gazdasági folyamatait, utalva a szükséges gazdaságpolitikai változtatásokra.
2013.02.11 Olvasási idő: 0 perc