Egy új, nagyszabású együttműködés keretében a világ egyik legnagyobb televíziós társasága idén Magyarországra is megérkezik. A Chellomedia és a CBS bejelentette, hogy egy új megállapodást követően, a Chello Zone csatornái CBS csatornákká alakulnak át az európai, közel-keleti és afrikai régió 83 országban, így Magyarországon is. Az új társulás, mely egy korábbi, 2009 novemberében indult sikeres egyesült királyságbeli együttműködést követ, hazánkban egyelőre egy csatornát érint: a Zone Reality CBS Reality-vé alakul át. A Chello Zone csatornák magyarországi képviseletét a Chello Central Europe látja el.
 
A brit megállapodáshoz hasonlóan, a Chellomedia nemzetközi programszolgáltató divíziója, a Chello Zone csatornái mostantól új márkanév alatt, megújult tartalommal és műsorszerkezettel lesznek majd elérhetőek CBS Reality, CBS Drama, és CBS Action néven. Az érintett 83 országban a Chello Zone csatornák több mint 43 millió előfizetőhöz jutnak el.
 
Az új CBS Chello Zone csatornák világszerte ismert, nagysikerű programokat tűznek majd műsorukra a CBS bőséges műsortárából merítve, mely a világ legnagyobb ilyen jellegű kínálatát nyújtja, több mint 70 000 órányi tartalommal. A csatornák a CBS műsortárából átvett, nálunk még sosem látott tartalmak mellett, harmadik féltől is vásárolnak műsorokat.
 
A CBS 30 százalékkal részesedik majd a csatornákból a nemzetközi védjegyért, illetve a szolgáltatott tartalomért cserébe.  A csatornákat továbbra is a Chello Zone irányítja majd, de új igazgatóságot neveznek ki az élére a CBS és a Chello Zone képviselőiből. 
 
A Chellomedia elnöke, Niall Curran kijelentette: „a Chellomedia továbbra is egy nemzetközi TV csatorna portfólió kiépítésére és növelésére összpontosít. A stratégiánk fontos része, hogy a legjobb szórakoztató márkákkal dolgozzunk együtt, és nagy örömünkre szolgál a CBS-szel kötött megállapodás. Elkötelezettek vagyunk, hogy további növekedést, előfizetőket és eredményt hozzunk az új együttműködésbe.
 
Dermot Shortt, a Chello Zone vezérigazgatója elmondta: „az új CBS Chello Zone csatornáink elindítása egy izgalmas lépés, mely reményeink szerint mind partnereink, mind nézőink megelégedésére szolgál majd. Ezzel együtt egy hatalmas ugrást is jelent CBS-szel létrehozott együttműködésünkben is. Az Egyesült Királyságban elindított csatornák lenyűgöző növekedésen mentek át, és nagyon várjuk, hogy ezt a sikert az egész régióban megismételhessük, és elhozzuk a CBS világhírű műsortárát hűséges nézőink millióinak.”