Világgazdaság

Már tárgyalnak az új bérlőkkel

Hamarosan újabb magyarországi raktárbázist avat a német hátterű Rudolph Ipari Logisztikai Kft., amely a létesítmények bérbeadásán felül komplex logisztikai szolgáltatást is kínál ügyfeleinek.

A tervek szerint a nyáron adja át új tatabányai raktárközpontját a Rudolph Ipari Logisztikai Kft. (RIL) – válaszolt a Világgazdaságnak Kószás Attila, a társaság cégvezetője.

A mintegy hárommilliárd forintba kerülő beruházás révén a németországi Rudolph Logistik Gruppéhoz tartozó RIL tatabányai raktárfelülete hatezerről 23 ezer négyzetméteresre, dolgozóinak száma pedig harmincról közel százra bővül.

A győri székhelyű társaság teljes tárolókapacitása eléri a 65 ezer négyzetmétert a tatabányai létesítmény felavatása után. (A mostani beruházás helyszíne a 800 hektáros Tatabányai Ipari Park, amelyben több mint tízezren dolgoznak, és amelynek vállalatai együtt mintegy hatmilliárd forint helyi adót fizetnek be.)

Fotó: VG

A Rudolph Logistik Gruppe a raktárjait bérbe vevő – jellemzően járműipari – társaságok számára komplex logisztikai szolgáltatásokat, de akár szerelést is végez. Főbb partnerei közé tartozik az Audi, a turbófeltöltőket gyártó BorgWarner és az autóipari csatlakozókat gyártó Veritas. Kószás Attila tájékoztatása szerint az új raktárkapacitást részben a már meglévő, részben új ügyfelek veszik majd igénybe. Mivel a tárgyalások még folynak – azaz egyelőre nincs kiadva a tatabányai új kapacitások egésze – a projekt részben spekulatív beruházásnak minősül.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja

Tatabányai Ipari Park Rudolph Ipari Logisztikai Kft. beruházás Tatbánya