A litvániai Mazeikiu Nafta 51 százalékának megvásárlása után új külföldi célpontokat keres a legnagyobb lengyelországi olajtársaság. Részleteket egyelőre korai közölni Igor Chalupec cégelnök szerint, mert lehet, hogy a lehetséges tranzakciók részletesebb vizsgálata azt az eredményt hozza, hogy le kell tenni róluk.

Nem hivatalos hírek szerint azonban az Orlen üzemanyagtöltő-állomások megvásárlására készül. A WBJ által megkérdezett elemzők azt gondolják, hogy a lengyel társaság elsősorban a csehországi Benzina hálózat erősítésére készül, amely az Unipterol tulajdona. Az Unipetrolt tavaly szerezte meg az Orlen.

A társaság a litvániai üzemanyagpiacon is erősítene a Mazeikiu birtokában, de külföldi olajfinomítókra is szemet vetett. Ezek közül Chalupec a lettországi Ventspils Naftát nevezte meg. Rövidesen megszületik a végső döntés arról, hogy tegyen-e ajánlatot a társaságra az Orlen. A cég mérlgeli, hogy tegyen-e ajánlatot a szerbiai NIS olajfinomító cégre. Júliusban Kazahsztánban nyitott képviseletet. Puls Biznesu