Cégvilág

Vétó utáni tárgyalások a Pápai Húsnál - Bírósági ügy helyett megegyezés születhet

Rövid időn belül megegyezés születhet a Húsipari Dolgozók Szakszervezetével (HDSZ) a felszámolás alatt lévő Pápai Hús (PH) Zrt. csoportos létszámleépítésének ügyében - mondta a VGO-nak Varga Jenő, a felszámolást végző Vectigalis Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Vegtigalis tárgyalt a szakszervezet képviselőivel, és az eddigi eredmények alapján az valószínűsíthető, hogy nem kerül bíróság elé az ügy - közölte Varga Jenő.

A HDSZ e héten vétózta meg a tervezett létszámleépítést, mivel megítélése szerint a felszámoló nem folytattott érdemi konzultációt a szakszervezettel és ezzel megsértette a Munka Törvénykönyvének rendelkezéseit. Mint ismert, a Vectigalis korábban a PH valamennyi, 1370 dolgozójának előzetes értesítésést küldött, de egyúttal azt is nyilvánvalóvá tette, hogy várhatóan nem kell mindekitől megválni. Mint ismert, a HDSZ a múlt héten vizsgálatot kezdeményezett az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségnél is, mert a szervezet szerint az is törvénysértő, hogy a felszámoló nem határozta meg ténylegesen az elbocsátásra várók körét, hanem - pusztán kényelmi okokból - minden dolgozónak előzetes értesítést postázott.

HDSZ Pápai Hús Vectigalis
Kapcsolódó cikkek