Cégvilág

Örülhetnek az építőiparban: nagy üzlet a belvárosi felújítás

Az ingatlanfejlesztő és építőipari cégek hosszú távon profitálhatnak abból, hogy Pest történeti belvárosában rengeteg értékes, felújításra szoruló klasszicista lakóépület van.

Ez egyfajta kitörési pont lehet számukra a jelenlegi, intenzíven változó gazdasági-pénzügyi piaci viszonyok ellenére.

Ezek az épületek neves tervezők munkái, a kivitelezés és a beépített anyagok időtállóan magas színvonalú mestermunkák. Így értékelte az ingatlanpiaci helyzetet Nicholas Leigh-Wood, a Midas European Property (MEP) ingatlanbefektető társaság ügyvezető igazgatója.

A MEP cégcsoport öt éve működik Budapesten, és kizárólag a lakáspiac felső közép- és felső kategóriájú lakásaira összpontosít. Az eltelt öt év alatt a legnagyobb, egy kézben lévő belvárosi ingatlanportfóliót alakították ki egy brit tőzsdei befektető számára.

A cégvezető szerint elsősorban az V. kerületre és a IX. kerület egyes részeire érdemes figyelni, ezekben a körzetekben még mindig 80 százalék feletti a felújításra váró lakótömbök aránya, amelyek adottságai minden szempontból kitűnőek.

A minőségi anyagokkal, magas színvonalon felújított és karbantartott lakások iránt továbbra is nagy a kereslet a többségében külföldi bérlői és vevői kör részéről, akik kifejezetten a belvárosi lokációt részesítik előnyben. Ezenkívül más kerületekben is viszonylag jól körülhatárolható alpiacok alakultak ki, például a XIII. vagy a VIII. kerület bizonyos részei dinamikusan fejlődnek. Utóbbiban sikeresnek mondható tömbrehabilitációs program zajlik már több mint tíz éve.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

belváros MEP alpiac Midas European Property Nicholas Leigh-Wood
Kapcsolódó cikkek