Cégvilág

Nem tájékoztatják megfelelően a dolgozókat a válságról a régió menedzserei

Az Anderson Willinger 132 Közép-európai felső- és középvezető megkérdezésével végzett felméréséből kiderül: bár a menedzserek túlnyomó többsége szerint cégét is érinti a válság, az alkalmazottaknak csak hat százaléka érzi úgy, hogy megfelelően tájékoztatták a következményekről.

A régió egyik vezető menedzsmentkutató cége, az Anderson Willinger arra a kereste a választ februári felmérésben: mennyire érzik a Közép-európai cégek vezetői, hogy érinti őket a válság és hogyan kommunikálják ezt a dolgozóik felé.

Az eredményekből kiderül: a felső- és középvezetők mindössze 8 százaléka gondolja úgy, hogy nem hatott cégére a válság. Ennek ellenére a 132 megkérdezett vállalat munkatársainak csak 6 százaléka nyilatkozta azt, hogy ellátták minden szükséges információval a hatásait illetően.

"Ez azt mutatja, hogy az alkalmazottak nem elég tájékozottak, a menedzserek pedig továbbra is alábecsülik a belső kommunikáció szerepét" – mondta Lucie Teisler, az Anderson Willinger vállalati tanácsadó osztályának vezetője.

Ami a fizetéseket illeti: a menedzsereknek csak 12 százaléka bízik abban, hogy a válság hatására nem csökken fizetése. Tízből hat vállalati vezető biztos abban, hogy a krízis miatt leépítésekre kerül sor a cég vezetésében, 11 százalék szerint a folyamat már elkezdődött.

felsővezető Anderson Willinger alkalmazott topvezető cég leépít kommunikáció információ dolgozó menedzser
Kapcsolódó cikkek