Cégvilág

Tovább menetel a Coop Kelet-Magyarországon

Eddigi legjelentősebb akvizícióját hajtotta végre - a Coop csoport tagja - a kelet-magyarországi Coop Szolnok Zrt. azzal, hogy a Héliker Zrt. részvényeit teljes egészében megvásárolta.

A 800 főt foglalkoztató szolnoki társaság a lépéssel a keleti régió egyik legjelentősebb élelmiszerellátójává fejlődik. Jelenlegi 17,5 milliárd forint forgalmát mintegy 9 milliárd forinttal növelheti meg, hálózatának eladóterét a jelenlegi 24 ezerről, több mint  58 ezer négyzetméterre bővíti, a munkatársak létszáma 1500 főt meghaladó  lesz.

Az ügylet részeként a Héliker Invest Zrt. a szolnoki társasághoz átkerülő üzlethelyiségeket 15 éves futamidőre tartós bérletbe adja, ezzel biztosítva a lánc hosszú távú működését.

A Coop Szolnok Zrt.-től nem áll távol az akvizíció, az elmúlt években a cég tudatosan és rendszerszerűen bővítette piacát. Ennek eredményeként az utóbbi években a szolnoki társasághoz került a Csongrád megyei ÍV Rt., a Pest megyei Opál Rt., a Fejér és Pest megyei REMA 1000 Kft., a kunhegyesi NAGYKUN-KER Zrt., illetve a Tiszafüred COOP Zrt.
Mind ezek mellett a Coop Szolnok több üzletet vásárolt, illetve zöldmezős beruházásban is terjeszkedett. Ennek részeként épült fel Szandaszőlősön egy COOP szupermarket, amelynek az emeletére költözött a COOP Szolnok Kereskedelmi Zrt. központja. Rákócziújfalun és Rákóczifalván szintén zöldmezős beruházásban nyitott egy-egy új COOP  bolt is.

A cég a Héliker felvásárlása előtt már 45 településen 83 Coop üzlettel, 3 szakáruházzal, 1 C+C szakáruházzal volt jelen, a Héliker akvizícióját követően további 12 új település, 49 élelmiszer üzlettel és 3 C+C szakáruházzal kapcsolódik az ellátási hálózathoz.
[14:05:52] Pásztor András: A hazai tulajdonban lévő Héliker Zrt. 1991-ben alakult, 12 településen, 700 munkatárssal 28 ezer m2 eladótéren 49 ABC áruházat és 6500m2-en három C+C raktáráruházat működtet.
2008. évi bruttó árbevétele 9 milliárd Ft volt.

kelet-magyarország élelmiszerbolt Coop
Kapcsolódó cikkek