Cégvilág

A válság miatt divattá vált a "stréberkedés"

Amikor a létszámcsökkentés réme kísért egy munkahelyen, azok is hajlamosak keményen hajtani, akik egyébként nem nagyon keresik a főnök kegyeit – állapítják meg amerikai HR-tanácsadók.

Max Caldwell, a Towers Perrin munkahatékonysági szakértője szerint megfigyelhető, hogy az emberek mostanában igyekeznek nagyobb munkateljesítménnyel, a vezetőknek tett apróbb szívességekkel vagy akár nyílt hízelgéssel felhívni magukra a figyelmet, és biztosítani állásukat.

A „stréberkedés” – akár annak pozitív, akár negatív megnyilvánulásairól beszélünk – a texasi egyetem kutatásai szerint átlagos viszonyok között is jócskán növeli egy alkalmazott előrejutási esélyeit, válsághelyzetben pedig a „túlélés” zálogává válhat.

Trénerek azt tanácsolják, hogy ilyen időkben érdemes pár perccel hamarabb bemenni és ugyanannyival tovább maradni felettesünknél, mert ezzel azt a látszatot keltjük, hogy folyton dolgozunk. A feladatok szétosztása során rugalmasnak és vállalkozó szelleműnek kell lenni, és bizonyítani kell a céghez való ragaszkodásunkat.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Towers Perrin elbocsátás tréner munkahatékonyság válság HR munkahely
Kapcsolódó cikkek