Cégvilág

Mégis vinnék a Gyulai Húskombinátot - Itt a leendő tulajdonos

Van érdeklődő a Gyulai Húskombinátra, a társaság tulajdonosainak képviselője és egy spanyol nagyvállalat augusztus folyamán intenzív tárgyalásokat folytattak a tranzakcióról - tudta meg a Világgazdaság Online. Ruck János a cég vezérigazgatója úgy nyilatkozott: nem folytak érdemi tárgyalások a spanyol céggel.

Az élelmiszeripari céghez közelálló forrásunk szerint a gyulai társaság iránt érdeklődő spanyol vállalkozásnak már vannak magyarországi érdekeltségei. Többek között Pécsett rendelkeznek egy komolyabb ingatlanportfólióval, fő támogatói a Fehérvár FC labdarúgócsapatnak, ez a társaság jegyzi a Logistic Land nevű projektet, illetve szerepe van a Balatonring építésében.

Ezen információk alapján valószínűsíthető, hogy a Grupo Milton folytat tárgyalásokat a Gyulai Húskombinát megvásárlásáról.

Az ügyben megkerestük Kovács Bence Jánost, a spanyolországi székhelyű cég elnökét, aki azonban nem kívánt nyilatkozni a témában.

A Gyulai Húskombinát esetleges tulajdonosváltásáról szerdán beszélt egy fideszes gyulai politikus, Görgényi Ernő.

A Beol.hu írása szerint az önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy a spanyol befektető visszaállítaná a vágást és bővítéseket tervez az élelmiszeripari cégnél. A tervezett fejlesztéseknek azonban az a feltétele, hogy a leendő vevők a Húskombinátot a jelenlegi állapotában, valamennyi ingó és ingatlan vagyonával együtt tudják megvenni – hangsúlyozta Görgényi Ernő.

Érdemi tárgyalás egy befektetővel sem folyik – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ruck János, a Gyulai Húskombinát vezérigazgatója. A cégvezető korábbi nyilatkozata szerint érdeklődők folyamatosan vannak, azonban egy sokkal kisebb céget sem lehet úgy eladni, hogy fel sem veszik a kapcsolatot a menedzsmenttel.

Ezzel szemben a cég helyzetét jól ismerő forrásunk szerint a vevőjelölt szakértői a tulajdonosok képviselőjével folytatott több hetes tárgyalások és a működés átvilágítása után ezen a héten szerdán találkoztak volna első alkalommal a Gyulai Húskombinát menedzsmentjével.

Nehéz helyzetbe sodorták

A nádudvari székhelyű HAGE és NAGISZ részvénytársaság tulajdonában lévő Gyulai Húskombinátot igen nehéz helyzetbe sodorta a gazdasági válság, a vállalat tavaly csődközeli helyzetbe került.

A háttérben a külföldről beszerzett alapanyagok (fűszerek, belek, csomagolás) árainak hirtelen megugrása, és az akkor 1,8 milliárdos adóság állt. Ruck János szerint a tulajdonosok által végrehajtott, összesen 800 millió forintos átcsoportosításának köszönhetően az idén nyáron stabillá vált a cég működése.

A háttérben a külföldről beszerzett alapanyagok (fűszerek, belek, csomagolás) árainak hirtelen megugrása, és az akkor 1,8 milliárdos adóság állt. Ruck János szerint a tulajdonosok által végrehajtott, összesen 800 millió forintos átcsoportosításának köszönhetően az idén nyáron stabillá vált a cég működése. -->

Görgényi Ernő Ruck János gyulai húskombinát
Kapcsolódó cikkek