Cégvilág

Klasszik rádió - "Ez nem csak a Bartók versenytársa"

A Klasszik Rádió alighanem nagy versenytársa lesz a közpénzből működő MR3 Bartóknak, de nem csak a közszolgálati rádiótól szeretnének hallgatókat elcsábítani, hanem új hallgatói rétegeket is meg kívánnak nyerni a komolyzene műfajának. A főváros körzetében már fogható adón kevés beszéd, sok zene, valamint a magyar mellett angol és francia híradás lesz – értesült a Kreatív Online.

A Budapesten és hatvan kilométeres körzetében fogható 92.1-es hullámsávjához úgy jutottak hozzá, hogy a médiacég megvásárolta az Aerielt, amely 2002-ben nyert koncessziót az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT) a brit BBC és a francia RFI közrádiók műsorának továbbítására.

A rádióban óránként jelentkeznek hírekkel, ám a magyar mellett az adó korábbi profiljához viszonyítva idegen nyelvű híradások is lesznek: reggel hatkor, délben és délután négykor angolul, valamint este félórás angol és francia nyelvű információs blokk is hallható lesz.

Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója saját műsorral jelentkezik a Klasszik Rádióban.

Bartók klasszik ORTT komolyzene
Kapcsolódó cikkek