Cégvilág

Vették az oroszok az óvszert - Kilenc éves rekord

A Durex óvszereket és Scholl lábápolási termékeket gyártó SSL International részvényeinek árfolyama nagyot ugrott a londoni tőzsdén, miután az első félévben a cég profitja 45 százalékkal emelkedett.

A szeptember 30-val végződő fél évben a nettó bevétel az előző évi 22,6 millió fontról 32,8 millió fontra emelkedett a londoni székhelyű vállalat hivatalos közlése szerint.

Az orosz és kelet-európai piacot óvszerrel ellátó Beleggingsmaatschappij Lemore BV egység 10,5 millió fontos operatív profitot termelt ebben az időszakban, az árfolyamnyereségtől megtisztított nyereség 10,7 százalékkal emelkedett a Bloomberg közlése szerint.

Az SSL vezérigazgatójának kommentárja szerint a javuló eredményekhez az akvizíciók és az árfolyamkülönbségek is hozzájárultak, de segítetett a "jó öreg forgalomnövekedés" is. A bejelentésre a cég részvényeinek árfolyama 4,9 százalékkal emelkedett Londonban, kilenc éve nem látott rekordot döntve meg ezzel.

A vállalat kitart ambiciózus profitcéljai mellett, eszerint a márciusi részvényenkénti 28 pennys nyereségről 2012-re 42 pennyre emelné a profitot.

 

Durex Scholl óvszer
Kapcsolódó cikkek