Cégvilág

A BKV-vezért is meghallgatnák a vesztegetési botrány miatt

Közokirat-hamisítás miatt is vizsgálja a rendőrség a BKV volt jogi igazgatójának ténykedését - jelentette be a közlekedési cég megbízott jogi igazgatója a fővárosi közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülésén

Összehívták a BKV ügyeit vizsgáló eseti bizottságot a fővárosi önkormányzatban, miután a múlt héten őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyeztek több embert. Egyikük a BKV jogi igazgatója, akit hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsítanak. Az MR1-Kossuth Rádió megtudta: a testület következő ülésén meghallgatnák az ügyről Kocsis István vezérigazgatót is.

Közokirat-hamisítás miatt is vizsgálja a rendőrség a BKV volt jogi igazgatójának ténykedését - mondta Tomasitz István, a közlekedési cég megbízott jogi igazgatója az ülésen.

Hozzátette: a rendőrség a cégnél tartott házkutatás során talált olyan dokumentumokat, amelyek valódiságát megkérdőjelezi. Pontosabban egy munkavállaló - H. Éva - jelenléti ívéről és egyéb iratairól van szó. A rendőrség szerint felmerül annak gyanúja, hogy a volt jogi igazgató meghamisította ezeket az iratokat - tette hozzá.

A bizottság ülésén elhangzott: pályáztatás nélkül került a posztjára a jogi igazgató, és szabad kezet kapott a jogi szerződések újrakötésére és azok teljesítésének ellenőrzésére is az elmúlt időszakban. Arról, hogy milyen körülmények között került a posztjára Sziebert György, egyelőre nincs információ. Elhangzott: a cég aláírási szabályzata a jogi igazgatói poszt létrehozása előtt készült.

Kocsis istván BKV okirat hamisítás vesztegetési botrány főváros bűnügy
Kapcsolódó cikkek