Cégvilág

Nézze meg, milyen mozdonyokat kap a MÁV

A Bombardier mai bejelentése szerint a cég 2011 tavaszán Traxx P 160 AC típusú mozdony szállít a MÁV-nak, mintegy 80 millió euró értékben.

A Bombardier Transportation megrendelést nyert el a Magyar Államvasutaktól (MÁV) 25 Bombardier TRAXX P 160 AC mozdony szállítására mintegy 80 millió euró értékben. A szerződés tartalmaz egy további 25 mozdonyra vonatkozó opciót is. Az első mozdony szállítására a tervek szerint 2011 tavaszán kerül sor.

A MÁV a váltóárammal (AC) működő mozdonyokat a magyarországi belföldi személyforgalomban, valamint az Ausztria és Németország felé irányuló határátlépő forgalomban kívánja használni.

Dr. Márkus Imre, a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója elmondta: Mozdonyberuházási projektünk és az új TRAXX mozdonyok beszerzése nagyon fontos lépés az energiahatékonyság növelésében a MÁV-Trakció Zrt-nél és a régebbi mozdonyok lecserélésében. Az új mozdonyokkal, amelyek elősegítik a magyar vasút korszerűsítését és energiahatékonyságuk növelését, a cég csökkentheti karbantartási költségeit, és több határon kívüli megbízásnak tehet eleget.”

Ake Wennberg, a Bombardier Transportation, Locomotives and Equipment (Mozdonyok és Berendezések) divízió elnöke hozzátette: “A TRAXX mozdonyok nagyszerűnek bizonyultak a piacon. Jelenleg csak Európában 800 körüli TRAXX mozdony van forgalomban. Nagyon örülünk, hogy most a MÁV is bizalmat szavazott villamos mozdonyainknak, és így hozzájárulhatunk a magyarországi vasúti személyszállítás továbbfejlesztéséhez.”

vasút mozdony TRAXX Bombardier MÁV személyszállítás
Kapcsolódó cikkek