Cégvilág

Szívhezszóló kampány színészekkel

Két és félszer több magyar ember veszti életét szív-és érrendszeri bajokban a franciákhoz, angolokhoz, németekhez képest. Ezen akarnak változtatni a szakemberek, kérve a színészek segítségét.

A budapesti Madách Színház, a debreceni Csokonai Színház, a pécsi Petőfi Színház, a kecskeméti Katona József Színház, valamint a Veszprémi, Miskolci és Szegedi Nemzeti Színház művészei úgy gondolták, hogy népszerűségükre támaszkodva hatékonyabban segíthetik az egyre több embert érintő szív-érrendszer megbetegedések kivédését. A Magyar Kardiológusok Társaság fölkarolásával meghirdetett Szívhezszóló kampánykörút első állomása a Szegedi Nemzeti Színház volt, ahol a színészek a szűrővizsgálatok mellett sajtótájékoztató keretében hívták fel az emberek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

Froster Tamás, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke elmondta: a szív- és érrendszeri megbetegedések továbbra is a vezető haláloknak számítanak világszerte. Hazánkban két és félszer többen veszítik életüket e betegségek miatt Franciaországhoz, Angliához vagy Németországhoz képest.

Szívhezszóló Kampánykörút elnevezésű road showja során az ország 7 nagyvárosának színházaiba is ellátogat a RizikóRiadó, ahol a művészeknek különböző szűrővizsgálatok révén lehetőségük adódik megtenni az első lépést egy egészségesebb élet felé. A road show során a közismert színészek vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérésen vesznek részt, követendő példát állítva a lakosság és elsősorban a veszélyeztetettek számára. A RizikóRiadó szegedi állomásán 170 szűrővizsgálatot végeztek, az esetek majdnem mindegyikében a mért értékek nem haladták meg a kritikus szintet.

Szívhezszóló Program Szeged
Kapcsolódó cikkek