Cégvilág

Létrejött a bérmegállapodás a BKV-nál - Január óta tárgyaltak

Biztos a BKV-dolgozók idei béremelése; Dr. Kocsis István tájékoztatója után az utolsó, eddig hiányzó reprezentatív szakszervezet is aláírta a bérmegállapodást.

A több hónapos egyeztetés-sorozat eredményeként született megállapodást, a 2010. évi Üzleti Terv keretein belül maradva, a 26 érdekképviselet együttesen vállalta, elfogadva a menedzsment ajánlatát.

Dr. Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a mai napon szűk körű tájékoztatást adott a BKV aktuális helyzetéről a reprezentatív szakszervezetek vezetőinek. A tájékoztatást követően a Fürst Közlekedési Szakszervezet elnöke is aláírta a bérmegállapodást, amely ezzel az utolsó, hiányzó aláírással létrejött.

A menedzsment és az érdekképviseletek január közepén – a Kollektív Szerződés aláírását követően – kezdték meg a bértárgyalást. A tárgyalások első részeredményeként áprilisban a bruttó 160 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkezők részére hajtott végre bérfelzárkóztatást a Társaság.

A tárgyalássorozat eredményes lezárását követően valamennyi érdekképviselet együttesen elfogadta a menedzsment ajánlatát, így az Üzleti Terv keretszámain belül társasági szinten évi 0,5  százalékos személyi alapbér-emelést kapnak a BKV munkavállalói.

A közös megállapodás szerint idén a Társaság biztosítja a Kollektív Szerződésben rögzített juttatásokat, valamint 2010-ben az év végi étkezési utalványt.

A bérmegállapodás aláírásával a felek vállalták, hogy a rendelkezésre álló személyi jellegű ráfordításokra fordítható 59,889 milliárd forintos keretösszegen belül maradnak, így a Társaság rendkívül feszes, fegyelmezett, szigorú gazdálkodása tartható.

Kocsis istván BKV szakszervezet béremelés
Kapcsolódó cikkek