Cégvilág

Egyesületbe tömörültek a legnagyobb energiacégek

Magyar Okosmérési Egyesületet alapítottak a hazai energiapiac meghatározó szereplői.

Az egyesület célja az okosmérés (smart metering) magyarországi bevezetésének és elterjedésének támogatása, az okosmérés tudományával foglalkozók közötti kapcsolat építése, a szakmai kultúra terjesztése, oktatási, tanácsadási, képviseleti, szakértői és véleményezési tevékenység és ennek elősegítése.

A közlemény kiemeli: az okosmérés olyan technológia, amely lehetővé teszi az energiaszektor szereplői számára a mérőórák távolról történő leolvasását, és biztosítja, hogy a fogyasztók folyamatosan nyomon követhessék fogyasztásukat.

Az okosméréssel távolról szervizelhetővé válnak a mérőórák és a hozzá kapcsolódó hálózati eszközök, bevezethetőek lesznek hosszú távon olyan új szolgáltatások, mint az on-line tarifaválasztás, az otthoni eszközök menedzsmentje; lehetővé válik az energiaveszteségek csökkentése, és a hosszú távú energia-befektetések optimalizálása.

Az egyesület alapító tagjai: Acquicon Stratégiai Tanácsadó Kft., Díjbeszedő Zrt., EDF-DÉMÁSZ Zrt., ÉMÁSZ Hálózati Kft., ELMÜ Hálózati Kft., E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. , E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. , E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., Magyar Telekom Nyrt., MVM-Partner Zrt.,Opticon Zrt., RFV Nyrt.

A közlemény szerint az alapító ülésen a kormány részéről részt vett Olajos Péter a zöld gazdaság fejlesztésért és klímaügyekért felelős helyettes államtitkár is, aki biztosította a résztvevőket, hogy a kormány okosmérési stratégiájának és szabályozásának kidolgozásakor elsődleges partnernek tekinti a megalakult Magyar Okosmérési Egyesületet.

okosmérés ELMŰ E.On ÉMÁSZ smart metering
Kapcsolódó cikkek