Cégvilág

Bivalyerős táblával versenyez az iPaddel az Asus

A Digitimes értesülése szerint hamarosan négymagos processzorral szerelt tábla PC-t dob piacra az Asus, így a tajvani gyártó újabb termékkel versenyezet az Apple iPadjével.

A bennfentesek ugyan nem határozták meg a bemutató időpontját, de az biztos, hogy az Asus hamarosan kirukkol az Nvidia négymagos Tegra 3 chipjével szerelt tábla PC-jével, ami az ITProPortal szerint az iPad 2 versenytársa lehet. Szinte biztos, hogy az "erőgép" még az év vége előtt megérkezik, hiszen az Asusnak szüksége van az új termékre, ha teljesíteni akarja kétmillió darabos tábla-értékesítési célját.

Az új tábla mind az Asus, mind az Nvidia számára fejlődési lehetőséget jelent. A chipgyártó elkötelezte magát a Tegra termékcsalád dinamikus fejlesztése mellett és a jelek szerint ez nem az órajel, hanem a magok terén valósítja meg. Az Asus pedig egy újabb táblával versenghet, miután első készüléke, az Eee Pad Transformer jó ár-érték arányával nyerte el a vásárlók kegyeit. A májusban kezdődő három hónapban az Asus egyébként biztosan kijön két újabb tábla-PC-vel, az egyiket Nvidia Tegra, a másik Qualcomm processzor hajtja majd.

 

Qualcomm asus Nvidia Tegra Apple iPad tábla PC
Kapcsolódó cikkek