Cégvilág

Bevásárol a Waberer's

Közgyűlési határozattal lezárult a Mid Europa Partners (MEP) Waberer’s Holding Zrt.-ben vásárolt 49,05 százalékos tulajdonrészének tranzakciója, a zárás valamennyi előfeltétele határidőre teljesült, beleértve az érintett országok versenyhatóságainak engedélyeit is.

A társaság közleménye szerint a részvényesek egyúttal 17,37 millió euró friss tőkét bocsátottak a társaság rendelkezésére, amely azt fennálló hitelállománya csökkentésére fordította.

Wáberer György elnök-vezérigazgató elmondta: „A 30 százalékkal csökkentett hitelösszeg a kamatterhek mérséklése mellett javítja a további, akvizíciós célokat szolgáló banki finanszírozás feltételeit. A kelet-közép-európai térségben megvalósítandó cégfelvásárlások előkészítését megkezdtük, és folytatjuk az eredményesebb organikus növekedést.”

A holding a tavalyi 331 millió eurós értékesítési bevételét az idén 20 százalékkal tervezi növelni. Ennek érdekében 150-200 vontatóval és a hozzájuk tartozó pótkocsikkal bővíti tovább kapacitásait 2011-ben. A minőségi cserékkel együtt öszszesen 550 új szerelvény beszerzését tervezik. Középtávon az árbevétel megduplázását várják.

Mid Europa Partners Wáberer György MEP akvizíció vásárlás
Kapcsolódó cikkek