Cégvilág

Tovább facsarják a Facebookot a Winklevoss ikrek

A Winklevoss ikrek a várakozásokkal ellentétben folytatják a Facebook ellen indított pert, ezúttal azt állítják, hogy a közösségi portál eltitkolt bizonyos információkat a bíróság elől.

A múlt héti bírósági döntéssel úgy tűnt, végett ért a Mark Zuckerberg és a Winklevoss ikrek között folyó hét éve tartó pereskedés. Az ikrek azonban nem adják fel és az előző, számukra kedvezőtlen ítéletet követően a bostoni bíróságon folytatják az ügyet, azt állítva, hogy a Facebook az eljárás során fontos információkat titkolt el.

A Los Angeles Times információi szerint az evezős ikrek és üzleti partnerük, Divya Navindra nem akarják megsemmisíttetni a 2008-as bírósági döntést és a várakozásokkal ellentétben nem céljuk az sem, hogy a korábban megítélt 65 millió dolláros kártérítésnél többet harcoljanak ki. Viszont az ikrek azt állítják, hogy ha a mostani eljárásban terítékre kerülő üzenetekről is tudtak volna, akkor nem fogadták volna el a három évvel ezelőtt kialakított egyezséget.

A lap úgy tudja, hogy a kérdéses sms-ek között szerepel egy olyan üzenet is, amelyben Zuckerberg azt írja: "elhibázták, haha, megkértek, hogy csináljam meg nekik, úgyhogy késleltetem addig, amíg a Facebook dolog el nem készül". Ezt az üzenetet egyébként több lap is nyilvánosságra hozta, mielőtt a Közösségi háló című filmet bemutatták. A New Yorker úgy tudja, hogy 2006-ban a Facebook ügyvédei és Jim Breyer kockázati tőke menedzser, a cég igazgatótanácsának tagja megvitatták az üzenet kérdését és arra jutottak, hogy az sms nem támasztja alá a Winklevoss ikrek lopási vádját, viszont rossz fényt vett Zuckerbergre, ezért nem is hozták nyilvánosságra. A lap információi szerint más, hasonló tartalmú sms-ek is léteznek, amelyek egyike sem került a bíróság elé.

per winklevoss bíróság közösségi portál Facebook Zuckerberg
Kapcsolódó cikkek