Cégvilág

Íme a tíz legnépszerűbb magyar város

Elkészült a legnépszerűbb hazai városok listája a Központi Statisztikai Hivatal 2010-re vonatkozó végleges vendégéjszakaszámai alapján.

Az első három helyen változatlanul Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló áll. A belföldi utazók körében Budapestet Hajdúszoboszló és Sopron követte, Bük és Gyula pedig (ismét) bekerült a legnépszerűbb tíz magyarországi város közé. A külföldiek körében Budapest mellett 2010-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek.

Az év elején nálunk is olvashatták az előzetes adatok alapján összeállított toplistát, ebben még az összes vendégéjszaka alapján Debrecen szerepelt a 10. helyen, ami a végleges, 279 210 vendégéjszakájával végül kiszorult a TOP 10-es rangsorból. Pozícióját Eger szerezte meg.

A belföldi utazók körében Siófok felkerült a 6. helyről a 4. helyre, így Hévíz a 4. helyről az 5. helyre, Zalakaros pedig az 5. helyről a 6. helyre esett vissza a 2010-es előzetes adatokhoz képest. A Magyarországra látogató külföldiek körében az előzetes adatokhoz képest Siófok a 7. helyről az 5. helyre, Zalakaros a 10. helyről a 9. helyre került. Ezzel egy időben Balatonfüred az 5. helyről a 6. helyre, Sárvár a 6. helyről a 7. helyre csúszott. A 10. helyre Sopron került, így Debrecen (84 504 vendégéjszaka) a külföldiek körében is kiesett a leglátogatottabb települések 10-es rangsorából.

vendéglátás rangsor turizmus Budapest Bük Debrecen vendégforgalom
Kapcsolódó cikkek