BUX 43,457.58
+4.02%
BUMIX 3,956.67
+0.14%
CETOP20 2,013.3
+1.85%
OTP 10,465
+5.66%
KPACK 3,100
0.00%
0.00%
-4.64%
+0.85%
+2.13%
ZWACK 17,050
0.00%
0.00%
ANY 1,600
-1.23%
RABA 1,170
-0.85%
0.00%
+0.49%
+0.65%
+1.40%
OPUS 189.8
+0.53%
-1.60%
-0.12%
0.00%
+2.34%
OTT1 149.2
0.00%
+1.95%
MOL 2,842
+5.26%
+0.26%
ALTEO 2,360
-1.26%
0.00%
+0.20%
EHEP 1,770
+11.32%
+9.79%
+0.89%
MKB 1,972
0.00%
0.00%
+0.87%
0.00%
0.00%
SunDell 41,600
0.00%
+0.47%
-0.38%
+2.92%
+4.05%
-2.99%
+0.81%
GOPD 12,700
0.00%
OXOTH 3,470
-7.22%
+0.44%
NAP 1,210
+1.68%
0.00%
0.00%
Forrás
RND Solutions
Cégvilág

Külföldön is szerezhetnek gyakorlatot a vendéglátósok

Immár tizenhat éve működik az egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Bóta József igazgató komoly értéknek tartja, hogy a náluk megszerzett tudás és bizonyítvány munkára és megélhetésre váltható bárhol a világon. Ennek kulcsát a gyakorlatorientált képzésben látja.

A középiskola számos saját gyakorlati képzőhellyel rendelkezik Egerben, a tanegységek között a legújabb a Nemzeti Kávéház Étterem. A vendéglátós diákok közül nyári gyakorlatukat sokan külföldön, Németországban, Ausztriában vagy Cipruson töltik. Ezeken a helyeken a valódi munkába kóstolhatnak bele a tanulók.

– A törvényi változásoknak megfelelően összehangoltuk a vendéglős, szakács, cukrász, pincér, vendéglátó-eladó szakmák új képzési programjait, ezért például a vendéglősképzéssel párhuzamosan, tanfolyami keretek között egy másik szakmát is szerezhetnek a tanulók. A következő tanévben utoljára indulnak el mostani formájukban a Károly Róbert Főiskolával közös adóigazgatósági szakügyintéző, vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzések – számolt be az idei változásokról Bóta József igazgató, aki elmondta még, hogy a felsőoktatás átalakítása miatt bizonyára lesznek olyanok, akik nem jutnak be egyetemre avagy főiskolára. Ők állami támogatással szerezhetnek érettségire épülő szakmát, s később – akár a munka mellett is – diplomát.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek