Cégvilág

Csokoládégyár nyílik tavasszal

Úriban, az újonnan épült édesipari övezetben az Első Magyar Édesipari Klaszter hamarosan megkezdi működését. Az 1,2 milliárd forintos beruházással épülő gyárban várhatóan tavasszal indul el a termelés.

Részben pályázati támogatásból, részben banki finanszírozással valósul meg az úri csokoládégyár, amelyben várhatóan jövő tavasszal indul meg a termelés. A 1,2 milliárd forintos beruházással épülő gyár soron következő fázisaként az Első Magyar Édesipari Klaszter megkezdte első gépsorának telepítését, amelynek munkálatai előreláthatóan 2013 februárjában érnek véget, ez után pedig várhatóan tavasszal indul el a termelés a gyárban – írja az origo.hu

A tapioregi.hu információ szerint a Klaszter célja, hogy a minőségi csokoládégyártás mellett új munkahelyeket teremtsen, és fellendítse a térség gazdasági, valamint turisztikai helyzetét. A vállalat a munkaerőt elsősorban Úri községből, valamint annak közvetlen vonzáskörzetéből toborozza majd. Az új gyár építése során már átadták a termelőcsarnokot valamint az iroda- és inkubátorházat illetve folyamatban van a logisztikai bázis kialakítása is.

édesipari klaszter csokoládégyár úri
Kapcsolódó cikkek