orosz szankciók

Kezdenek átszokni az oroszok a kínai árukra a nyugatiak helyett

A kínai autók, televíziók és okostelefonok veszik át a német és dél-koreai importáruk helyét Oroszországban, ahol a piacot átalakítják a nyugati szankciók és a vállalatok exodusa.
2022.09.04 Olvasási idő:

Rosszabb Lengyelországban, mint a kommunisták alatt

Napokig állnak sorban a bányáknál a lengyelek, hogy beszerezzék a szenet a fűtési szezonra, de hatvan százalékuk energiaszegénységbe süllyedhet a télen. A nagy kereslet miatt a cégek korlátozzák a megvásárolható mennyiséget.
2022.08.29 Olvasási idő:

Hat hónappal a háború kezdete után is áramlik az orosz áru az Egyesült Államokba

A szankciók ellenére az Egyesült Államok még mindig több százmillió dollár értékben importál havonta árucikkeket Oroszországból, mert nem akarják, hogy a büntetőintézkedések jobban fájjanak az amerikai fogyasztónak, mint Moszkvának.
2022.08.25 Olvasási idő:

Ragaszkodik Oroszországhoz az OPEC

Az olajkartell főtitkára szerint a helyzettől függ, hogy a kitermelés növeléséről vagy csökkentéséről döntenek szeptemberben.
2022.08.18 Olvasási idő:

Oroszország a saját SWIFT-jébe csábítja a partnereit

Moszkva célja a dollár és az euró helyett a nemzeti valutában történő elszámolás a Sanghaji Együttműködési Szervezet tagjaival.
2022.08.16 Olvasási idő:

Szén nélkül maradhat a télre Európa legnagyobb kitermelője

Az orosz import betiltása után szénhiány és gyorsan emelkedő árak fenyegetik Lengyelországot, ahol a helyzet a télen akár társadalmi elégedetlenséghez is vezethet.
2022.08.14 Olvasási idő:

Csökken Kína és India étvágya az orosz olaj iránt

Hamarosan valóban érzékelhetővé válik a nyugati szankciók hatása az orosz olajexportra.
2022.08.09 Olvasási idő:

Trükkös utakat talál Oroszország az olajpiacra

A nyugati szankciók ellenére eljut a piacra az orosz olaj, és az egyik új út az egyiptomi El Hamra olajterminálon keresztül vezet.
2022.08.05 Olvasási idő:

Vlagyimir Putyin megtartotta az ígéretét

Moszkva fokozza a nyomást két távol-keleti energiaprojektjének külföldi befektetőire, de ahogy az orosz elnök megígérte, az LNG-termelő új vállalat fele marad a Gazpromé.
2022.08.04 Olvasási idő:

Sanghajig viszik vezetéken az orosz gázt

Kína és Oroszország a tervek szerint 2025-re befejezi annak a vezetéknek az építését, amely Szibériából Sanghajig szállítja majd a gázt, Peking pedig a helyzetet kihasználva nagy mennyiségben vásárolja az olcsó orosz olajat és szenet is.
2022.07.30 Olvasási idő: